Продаж арештованих автомобілів. - Фото 1

Продаж заарештованих автомобілів

25 Січ 10:58

Доля заарештованих автомобілів

У зв'язку з прийняттям нових законів, які посилюють заходи впливу з боку держави щодо злісних боржників, сьогодні в Україні значно збільшилася кількість автомобілів, які перебувають під арештом. Причиною накладення арешту можуть бути:

  • вимоги позивача, заявлені в процесі судового слухання, до моменту прийняття рішення про порядок вирішення спору;
  • наявність у автовласника боргів, пов'язаних з неоплаченими податками, аліментами, рахунками за надані житлово-комунальні послуги або штрафами за порушення Правил дорожнього руху;
  • порушення кредитних зобов'язань, коли транспортний засіб виступає як заставне майно.

Власник авто втрачає право розпоряджатися заарештованим рухомим майном на власний розсуд, але може продовжувати користуватися ним до моменту, поки машина не буде оголошена в розшук. Дізнатися про неприємний факт також можна, ухваливши рішення про продаж авто або в процесі оформлення довіреності на передачу права керування іншою особою.

Продаж заарештованого авто в Україні сьогодні є цілком звичайним явищем. Звернення до нотаріальної контори не гарантує достовірність виявлених нотаріусом відомостей через відсутність у нього доступу до повної бази даних. Перевірити «чистоту» транспортного засобу можна в сервісному центрі МВС, але при цьому існує ризик виявити, що машина знаходиться в розшуку та підлягає конфіскації. Зіткнувшись з відмовою в реєстрації купленого авто, його новий власник змушений буде вирішувати проблему з банками або іншими кредиторами.

Порядок зняття арешту

Якщо питання арешту пов'язане із несплатою штрафних санкцій або погашенням невеликої суми заборгованості, то повернути свої законні права на машину можна самостійно, внісши відповідну оплату. Коли у справі бере участь виконавча служба, то краще скористатися допомогою досвідчених юристів та оскаржити дії виконавця, скасувавши підстави для відкриття виконавчого провадження у судовому порядку, коли купівлю авто було здійснено раніше, ніж суд виніс своє рішення. За наявності відкритого провадження заарештовані автомобілі можуть у будь-який момент бути вилучені з користування виконавцем або представником Національної поліції.

Найкращий варіант зняти арешт – це повністю розрахуватися із боргами. Після погашення наявних фінансових зобов'язань дані про конкретний транспортний засіб автоматично вилучаються з реєстру рухомого майна України, але щоб унеможливити помилку, краще не полінуватися і відповідну постанову виконавчої служби направити до сервісного центру МВС. Слід пам'ятати, що чим більше часу мине з дати накладення арешту, тим витратнішим і тривалішим буде процес його зняття. Часто доводиться стикатися із закриттям провадження у даній справі, що викликає необхідність звертатися для усунення проблеми до судових органів.

Покупки в "Автопарк" без ризику та нервування

Продаж заарештованого заставного автомобіля за наявності у його господаря непогашеного кредиту, взятого в банку, завжди загрожує для покупця низкою неприємностей, яких можна уникнути, якщо оформляти покупку машини за допомогою фахівців компанії "Автопарк". На сторінках електронного каталогу сайту autopark.ua до реалізації представлені транспортні засоби з пробігом, що пройшли перевірку. Ми зробимо вдалий ракурс вашого авто, сформуємо його профіль для подальшого просування, оформимо супровідні документи, запропонуємо найкращу ціну та розмістимо оголошення про продаж машини у місцях, де його побачить велика аудиторія потенційних покупців. Наші клієнти мають можливість залишити свій транспортний засіб на стоянці або продовжувати на ньому їздити до моменту завершення угоди та отримання грошей.