Авто для ЗСУ - Фото 1

Як привезти авто з-за кордону для ЗСУ?

24 Квіт 09:27

Автомобілі, які доводиться привозити з-за кордону, допомагають українцям захищати свою країну як на передовій, так і у відсутності бойових дій. Зміни в законодавстві дозволяють ввозити транспортні засоби як гуманітарну допомогу за спрощеною процедурою без необхідності сплачувати митні платежі.

Передача автомобілів у військові частини при їх перетині кордону розглядається як гуманітарна допомога. Тому відбувається спрощена процедура оформлення та звільнення від будь-яких платежів. Щоб скористатися цим правом, благодійна організація має надіслати листа керівникам Обласної військової адміністрації та Державної митної служби в області, через яку ввозитимуться автомобілі. Військова частина, у свою чергу, має звернутися до організації з офіційним запитом щодо необхідності транспортного засобу. І тільки після цього починаються всі процеси, пов'язані з покупкою, доставкою та передачею автомобіля.

Як купити авто для ЗСУ за кордоном

Першим кроком після знаходження потрібного автомобіля буде його купівля та оплата, що нічим не відрізняється від придбання особистого автомобіля. Конкретні варіанти можуть відрізнятись, у даному випадку ми розглядаємо покупку від імені української організації – громадського чи благодійного фонду. Це дає можливість отримати рахунок-фактуру, придбати валюту та переказати гроші продавцю за допомогою банківського переказу. Після оплати автомобіля ви отримаєте від продавця договір купівлі-продажу або рахунок, а також реєстраційні документи на автомобіль.

Авто для ЗСУ

Якщо закордонна благодійна організація вирішить подарувати транспортний засіб як гуманітарну допомогу, то замість рахунку на автомобіль буде надано листа про безоплатну передачу автомобіля громадській організації в Україні або безпосередньо до військової частини.

Якщо ви плануєте доставити автомобіль самостійно, необхідно подбати про тимчасові номерні знаки та страховку. Якщо автомобіль буде доставлено автовозом, то ці заходи не знадобляться.

Крім того, для перетину кордону необхідно підготувати спеціальну декларацію на вивезення гуманітарної допомоги з території Євросоюзу та отримати ID-номер. Декларацію може підготувати митний брокер, у тому числі польський, надавши йому інформацію про гуманітарний вантаж, у цьому випадку - автомобіль, який прямує до України.

Як перевезти через кордон і розмитнити

Для того, щоб автомобіль, як гуманітарна допомога, міг перетнути кордон, необхідно використовувати окрему смугу, щоб обійти чергу вантажних транспортних засобів. Однак, можливість використання цієї смуги залежить від інфраструктури та практик контрольно-пропускних пунктів у Євросоюзі. Для тих, хто оформить правильний набір документів, є більше шансів не застрягти у черзі. Якщо автомобіль експортується не як гуманітарна допомога, а як автомобіль особистого користування, то надія на позачергове перетин кордону марна.

Після оформлення експорту на європейській стороні контрольно-пропускного пункту необхідно зареєструвати автомобіль в Україні. Це можна зробити на контрольно-пропускному пункті, але потрібно кілька попередніх формальностей.

Водієві, який перетинатиме кордон на автомобілі або перевозитиме його, потрібно заповнити правильну форму для перерахування товарів, які можуть бути визнані гуманітарною допомогою. Це можна зробити онлайн на сайті Державної митної служби або у спеціальному сервісі Державної системи гуманітарної допомоги.

Купить авто для ЗСУ

Після заповнення форми ви отримаєте спеціальний код, який необхідно надати працівникові української митниці на КПП. Також потрібно надати всі документи (листи та звернення), щоб підтвердити мету ввезення та ідентифікувати одержувача гуманітарної допомоги (автомобіля).

Копія спрощеної митної декларації має бути відправлена до банку, який здійснив переказ коштів за кордон, для підтвердження ввезення оплаченого товару. В іншому випадку можуть виникнути проблеми під час державного фінансового контролю діяльності підприємства або організації.

Як отримати номерні знаки на авто для ЗСУ

Для того, щоб автомобіль, який перетнув кордон, міг використовуватися в Україні, необхідно отримати українські номерні знаки. Якщо автомобіль був ввезений до країни як гуманітарна допомога, то передбачена процедура тимчасової реєстрації. У цьому випадку громадська організація чи благодійний фонд мають звернутися із заявою до будь-якого Сервісного центру МВС. Законодавство дозволяє зареєструвати такий автомобіль лише тимчасово, але можливо після закінчення військового стану буде розроблено процедуру "легалізації" таких машин в Україні на постійній основі.

Для тимчасової реєстрації автомобіля, ввезеного як гуманітарну допомогу, необхідно надати оригінал митної декларації, звернення від громадської організації, іноземне свідоцтво про реєстрацію, договір купівлі-продажу та документи, що підтверджують повноваження представника організації.

При передачі автомобіля слід скласти Акт прийняття-передачі між громадською організацією та військовою частиною, який буде підставою для користування машиною військовою частиною та підтвердженням того, що гуманітарна допомога використовується за призначенням. Якщо одержувачем гуманітарної допомоги є безпосередньо військова частина, то її відомчою реєстрацією займатиметься вже вона.

Як купити авто для ЗСУ в Україні, не займаючись пригоном з-за кордону

Якщо Ви не хочете займатися трудомістким процесом привезення автомобілів з-за кордону для ЗСУ, тобто простіший і зручний варіант - звернутися до компанії Автопарк. Наша компанія спеціалізується на продажі автомобілів, які вже були привезені на територію України та можуть бути корисними на фронті.

Одним із прикладів можуть бути позашляховики з гарною прохідністю, які можуть використовуватися на дорогах, що важко проходять, або бездоріжжя. Такі автомобілі особливо потрібні на фронті, де дороги можуть бути зруйновані, а доступ до місць бойових дій може бути утруднений.

Машина для ЗСУ

Приклади авто, які будуть корисні на фронті:

Ці автомобілі можуть бути корисними для ЗСУ на фронті з кількох причин:

  1. По-перше, всі ці автомобілі є позашляховиками, що означає, що вони здатні рухатися нерівними і складними дорогами, а також бездоріжжям. Це може бути особливо корисним для ЗСУ, які можуть бути розміщені у важкодоступних місцях, де необхідно використовувати позашляховики для транспортування спорядження та персоналу.
  2. По-друге, автомобілі Chevrolet Niva 2008, Opel Frontera 1993, Land Rover Freelander 2005, Chery Tiggo 2007, SsangYong Rexton 2005, Kia Sorento 2005, ZX LandMark 2006 мають досить велику місткість. Це може бути особливо корисним для транспортування обладнання, зброї та припасів для ЗСУ.
  3. По-третє, деякі з цих автомобілів мають можливість встановлення додаткового обладнання, такого як світлові вежі, радіостанції та інше, що може бути корисним для зв'язку з іншими частинами армії, а також для освітлення та забезпечення безпеки на території підконтрольної ЗСУ.
  4. По-четверте, автомобілі можуть використовуватися для патрулювання та розвідки території навколо ЗСУ, що допомагає забезпечити безпеку та покращити контроль за довкіллям.

Загалом ці автомобілі можуть бути корисними для ЗСУ на фронті, оскільки вони мають необхідні характеристики для транспортування вантажів і персоналу на важкодоступній території, а також для патрулювання та забезпечення безпеки.

Покупка автомобілів для ЗСУ може бути одним із способів, як суспільство може допомогти захисникам країни. Наша підтримка дозволить їм залишатися мобільнішими, швидше доставляти спорядження та обладнання, а також більш ефективно проводити операції на території. Це також може підвищити моральний дух солдатів, які відчуватимуть підтримку суспільства.

Крім того, купівля автомобілів для ЗСУ може бути способом віддати шану тим, хто служить своїй країні, незважаючи на неймовірні труднощі та ризики, пов'язані з військовою службою. Ми повинні високо цінувати їхню відвагу і жертовність, і робити все, щоб підтримати їх у цій важкій, але важливій справі.

Допомога ЗСУ є важливою і необхідною, і купівля автомобілів для них може стати одним із способів, як ми можемо виявити свою підтримку та вдячність за їхню службу на благо нашої країни та нашого суспільства.

Покупка авто для ЗСУ у компанії Autopark

Вибираючи автомобіль в Автопарк, ви можете бути впевнені, що він відповідає всім необхідним вимогам і може використовуватися в умовах воєнних дій. Крім того, ви можете отримати детальну консультацію від фахівців компанії, які допоможуть обрати найбільш підходящий автомобіль для конкретних потреб ЗСУ.

Якщо ви хочете зробити внесок у підтримку українських військових, то звернення до компанії Автопарк може бути чудовим способом зробити це. Компанія готова надати необхідну допомогу та підтримку у придбанні автомобіля, який може значно покращити умови життя та бойову готовність українських військових на фронті.