Видання Ford Mustang California Special нагадало про модель 1968 року - Фото 1

Видання Ford Mustang California Special нагадало про модель 1968 року

21 Бер 10:05
Попереду та збоку Каліфорнію можна розпізнати по чорних решітках радіатора з новим малюнком, спліттером з набору Performance Pack 1, смузі з літерами GT/CS та оригінальним двоколірним п'ятиспицевим дискам.

Компанія Ford продовжила експлуатацію теми ретро у спеціальних версіях свого спорткара Mustang. Не далі, як у січні, був представлений Mustang Bullitt, побудований за мотивами Мустанга детектива Буліта з однойменної кінострічки 1968 року. І ось ми знову «зустрічаємо 1968-й». Новачок на ім'я Mustang California Special в елементах декору наслідує свою тезку п'ятдесятирічної давності.

Дводверка Mustang GT California Special (GT/CS) відрізнялася від вихідника протитуманками Marchal або Lucas, поворотними фіксаторами капота, затемненою решіткою радіатора, смугою збоку (було кілька кольорів), бічними повітрозабірниками, спойлером, теж прикрашеним контрастною смугою ззаду, зміненою. І ліхтарі були несерійні. Спойлер, задня панель та повітрозабірники зі склопластику спроектувало ательє Shelby, а випускав їх підрядник A.O. Smith. Комплектувався GT/CS «вісімками» 4.7, 5.0, 6.4 та 7.0 на вибір.

Модельний 2019 рік приніс і новій Каліфорнії, і взагалі всім Мустангам GT (тобто з мотором V8 5.0, 466 л.с., 569 Нм) технологію узгодження оборотів двигуна, у разі суміщення його з шестиступінчастою «механікою». Вона робить більш гладким перемикання, підлаштовуючи двигун під чергову передачу.

Усередині «Спеціальної Каліфорнії» встановлені крісла зі вставками з чорної замші Miko, тисненими емблемами GT/CS та червоними акцентами, а також є вишиті вручну килимки GT/CS. Назва серії красується на передній панелі, вона вказана на табличці пасажира.