Як захистити машину від граду - Фото 1

Як захистити машину від граду

25 Трав 10:09

Град — це одна з основних природних катаклізмів, що надають на всю живу руйнівну дію. Не став винятком у цьому питанні і автомобіль.
Якщо град застав Вас під час руху, найкраще буде зупинитися, по можливості, в якому — або укриття: підземному паркінгу або критій стоянці. Хувати свій транспортний засіб під деревами категорично не рекомендується, адже потенційну небезпеку тепер становитимуть гілки, які можуть надламатися та впасти будь-якої миті. Як правило, град триває від 5 до 15 хвилин, не більше того. Оптимальним рішенням для непередбаченої ситуації може стати спеціальний тент — антиград, яким необхідно швидко накрити машину. Проте стоїть він зовсім недешево, тому й знаходиться далеко не в кожного водія.
Якщо негода застала в найнесподіваніший момент, захистити скло транспортного засобу можна за допомогою звичайних гумових килимків, які, напевно, знайдуться в кожній машині. Достатньо розкласти їх на лобове і заднє скло, щоб трохи пом'якшити руйнівну дію катаклізму. У тому випадку, якщо градинки мають величезні розміри, краще і зовсім не виходити з транспортного засобу. Своє здоров'я в будь-якому випадку дорожче.