Mercedes-AMG та американська верф Cigarette випустять гоночний катер - Фото 1

Mercedes-AMG та американська верф Cigarette випустять гоночний катер

23 Лют 14:42
Гоночний катер у стилістиці гіперкара Project One представлять на виставці катерів та яхт у Майамі у середині лютого. Cigarette Racing 515 Project One – спільний проект Mercedes-AMG та американської верфі Cigarette.

На спорідненість катера з гіперкаром вказуватиме кольорова гама і графіка на корпусі, що повторює аеродинамічний обвіс автомобіля. Анонсуючи публічний показ, представники компаній жодної інформації про новинки не розкрили, підкресливши, що керування катером дозволить отримати такі самі відчуття, як і їзда на Project One.

Mercedes-AMG Proejct One дебютував у Франкфурті у вересні 2017 року. Гіперкар оснащений 1000-сильною силовою гібридною установкою від формульного боліда Mercedes-AMG W06 Hybrid, що складається з доопрацьованого 1.6-літрового V6 Turbo і чотирьох електромоторів. Два з них: 122 та 163 к.с., як і у боліда F1, змонтовані на бензиновому двигуні. Ще два, потужністю 163 л.с. кожен, встановлений на передній осі гіперкара.

Максимальна швидкість гіперкара – понад 350 км/год. Заявлений час розгону від 0 до 200 км/год – менше шести секунд.

Катер Cigarette Racing 515 Project One – не єдиний спільний проект Mercedes-AMG та Cigarette. У лютому 2017 року компанії п'ятнадцятиметровий катер у стилі хардкорного купе AMG GT R. До цього були проекти на кшталт електричного суперкара SLS, концепту AMG Vision Gran Turismo, дводверки GT S та гоночного Mercedes-AMG GT3.