Mercedes-Maybach представив електричний кросовер потужністю 750 л - Фото 1

Mercedes-Maybach представив електричний кросовер потужністю 750 л

03 Трав 16:18
На Пекінському автосалоні компанія Mercedes-Maybach представила свій перший кросовер Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Він отримав чотири електродвигуни, загальною потужністю 750 кінських сил.

Максимальна швидкість становить 250 км/год. Запас ходу трохи менше 500 км. В автомобілі є експрес зарядка. Щоб проїхати 100 км, кросовер потрібно підключити до мережі лише на 5 хвилин. У серійне виробництво надійдуть моделі з 4-літровим двигуном та гібридною установкою.

Концепт-кар отримав хромовані радіаторні грати, потаємні дверні ручки і 24-дюймові диски. Габарити автомобіля: 5260 мм – довжина, 2110 мм – ширина та 1764 мм – висота.

Дизайнери створили небачену раніше форму автомобіля. Цей дизайн, швидше за все, сподобається не всім. Однак сперечатися про те, що він не вражає всіх навколо своєю незвичністю, немає сенсу. Взяти хоча б лінію, яка йде від переднього капота, переривається на лобовому склі та ділить автомобіль на дві половини – це, як мінімум, дуже цікаве дизайнерське рішення.

Багато що, що продемонстровано на прототипі, буде використано і на серійній моделі Maybach-GLS наступного покоління. Він буде представлений наступного року і складе конкуренцію Bentley Bentayga та Rolls-Royce Cullinan.