Скільки коштує підготувати автомобіль до зими - Фото 1

Скільки коштує підготувати автомобіль до зими

12 Жов 09:48

З приходом холодів на водіїв чекають додаткові витрати, пов'язані зі зміною шин. Цього року послуги з шиномонтажу подорожчали на 36-50%, що пов'язано з підвищенням вартості витратних матеріалів. Крім того, внаслідок підвищення курсу долара, дещо збільшилася і ціна на шини. приблизно на 10-15%.

Виходячи з таких негативних змін, дедалі більше водіїв почало звертати увагу на вживані комплекти шин. Проте експерти настійно рекомендують взяти, хай навіть бюджетний, проте новий варіант. Шини, які вже побували в експлуатації, можуть піднести масу неприємних сюрпризів.

Незайвим, перед приходом холодів, перевіритиме і працездатність акумулятора. Як правило, його діагностика коштує зовсім недорого, проте користь від подібної процедури буде неоціненною. Адже, якщо акумулятор вийде з ладу в сезон холодів, заміна обійдеться на порядок дорожче за плановий ремонт.

Подбати доведеться і про двірників, ремонт чи заміна яких обійдеться від 40 до 1000 грн. Робити нема чого, на такі витрати все одно доведеться піти, якщо, звичайно, водій розраховує експлуатувати транспортний засіб взимку.