Чи стане Hennessey Venom F5 найшвидшим гіперкаром? - Фото 1

Чи стане Hennessey Venom F5 найшвидшим гіперкаром?

10 Лис 14:41
Утворена 1991 року техаська компанія Hennessey вже зробила собі ім'я на глибокому тюнінгу серійних машин. З останніх творів — екстремальне купе Exorcist на основі Chevrolet Camaro та тривісний VelociRaptor, зроблений з пікапа Ford F-150 Raptor. А тепер фірма доросла до власного автомобіля та представила середньомоторний гіперкар Hennessey Venom F5, конструкція якого повністю підпорядкована лише одній ідеї — швидкості!

В основі нового купе лежить оригінальний вуглепластиковий монокок. З цього ж матеріалу зроблені зовнішні панелі, причому форму кузова ретельно доводили до досконалості, тому коефіцієнт аеродинамічного опору Cd всього 0,33 проти 0,35 у гіперкара Bugatti Chiron. Venom F5 — це не електромобіль і навіть не гібрид: за сидіннями встановлений двигун V8 7.4 з двома турбокомпресорами, створений на основі блоку GM, але майже повністю складається з оригінальних комплектуючих. Віддача колосальна: 1600 л. та 1762 Нм!

Трансмісія американського гіперкара порівняно проста: семиступінчастий «робот» з одним зчепленням та задній привід. Бажаючі зможуть замовити і механічну коробку передач, але розробники попереджають, що керування таким автомобілем виявиться мукою: антипробуксовочная система буде душити мотор аж до 190 км/год.

З місця до 300 км/год Venom F5 вистрілює менш ніж за десять секунд проти 13,6 с у Bugatti! А розгін до 400 км/год з наступною зупинкою повинен зайняти менше 30 секунд.

Судячи з того, що компанія не показала навіть інтер'єр машини, роботи над нею ще не закінчено. Зате ціна вже оголошена: базове купе коштуватиме 1,6 млн доларів, а з урахуванням переваг замовника в обробці інтер'єру та декорі планка може піднятися до двох мільйонів. На підприємстві в Техасі буде зроблено 24 екземпляри Hennessey Venom F5, перші замовники чекають на автомобілі в 2019 році.