49-річний Dodge Charger Брюса Вілліса та Джей Кея пустять з молотка - Фото 1

49-річний Dodge Charger Брюса Вілліса та Джей Кея пустять з молотка

27 Лют 18:51
Аукціонний будинок Silverstone пустить із молотка купе Dodge Charger зразка 1969 року. Автомобіль, який раніше належав актору Брюсу Віллісу та солісту групи Jamiroquai Джей Кею, практично ідентичний машині з фільму «Буллітт» зі Стівом Маккуїном у головній ролі. Орієнтовна ціна купе – 50-60 тисяч фунтів стрілінгів.

Виставлений на продаж Dodge Charger був подарований Віллісу першою дружиною Демі Мур. Вісім років тому автомобіль купив Джей Кей і перевіз його до США. Там же Charger отримав низку доробок: зокрема новий інтер'єр, особливий модифікований двигун і вихлопну систему.

Під капотом "Чарджера" встановлений 8,2-літровий двигун V8. Віддача агрегату не повідомляється. Він працює у парі з триступінчастою автоматичною трансмісією. На його встановлення та модернізацію Джей Кей постратив 24 000 фунтів стерлінгів

Фільм «Булітт» відомий в основному сценою погоні, яку визнали найкращою в історії кіно. У ній брали участь Ford Mustang та Dodge Charger з трохи модифікованими двигунами та посиленою підвіскою. Сцену тривалістю 9 хвилин 42 секунди знімали три тижні, а машини під час зйомок розганялися до 175 кілометрів на годину.

Навесні минулого року інший автомобіль із фільму «Булітт» — Ford Mustang 1968 року — знайшли на сміттєзвалищі у мексиканській пустелі. Нинішній власник машини - Хьюго Санчез - спочатку планував зробити з неї репліку "Елеонор" з "Викрасти за 60 секунд", але дізнавшись історію автомобіля, передумав і вирішив відновити Mustang до оригінального стану.