Bentley підготує Bentayga для участі у гонці на Пайкс Пік - Фото 1

Bentley підготує Bentayga для участі у гонці на Пайкс Пік

30 Січ 16:31
Bentley Bentayga візьме участь у гонці на горі Пайкс Пік в американському штаті Колорадо. «Гонкову» модифікацію позашляховика готує автоспортивний підрозділ бренду.

Доробки обмежаться підвищенням безпеки та встановленням протипожежних пристроїв. Bentayga укомплектують стандартним 600-сильним бензиновим мотором W12, що розвиває 900 Нм крутного моменту, повним приводом, пневмопідвіскою та активними стабілізаторами поперечної стійкості, що живляться від 48-вольтої системи. Незважаючи на те, що важить позашляховик майже 2.5 тонни, першу сотню він набирає за 4.1 с. Максимальна швидкість – 301 км/год.

У Bentley зазначили, що на Пайкс Пік, Bentayga спробує встановити рекорд проходження траси серед серійних позашляховиків і сподіваються, що потужності 6.0-літрового бітурбомотора W12 та майстерності гонщика, ім'я якого оголосять ближче до перегонів, буде достатньо для перемоги.

Чинним рекордсменом у цій категорії є Range Rover Sport. 2013 року він подолав трасу на Пайкс Пік за 12 хвилин 35 секунд. За кермом був гонщик Пол Далленбах.