Майбутній Mercedes-Benz A-класу розкрив інтер'єр - Фото 1

Майбутній Mercedes-Benz A-класу розкрив інтер'єр

30 Лис 07:11
Про те, як виглядатиме A-клас наступного покоління, ми вже знаємо з шпигунських фотографій. А ось його внутрішнє оздоблення в концерні Daimler розкрили офіційно. Молодший Mercedes піде шляхом великих моделей і теж обзаведеться єдиною широкоформатною панеллю замість звичних приладів і окремого екрану медіасистеми. Причому у Mercedes-Benz A-класу ця конструкція навіть позбавлена козирка!

Базовий варіант включає два дисплеї діагоналлю сім дюймів кожен, у середніх версій для медіасистеми використаний екран діагоналлю 10,25 дюйма, а топова комбінація передбачає такий же дисплей і для приладів. Керування «мультимедією» зазвичай для Мерседесів зосереджено на сенсорній панелі, яка встановлена на центральному тунелі, але кнопки-контролю розташовані на консолі, а також крихітні тачпади є на спицях керма, який запозичений у оновленого S-класу.

Розробники обіцяють, що новий A-клас стане просторішим за нинішній, ширина салону на рівні ліктів зросла на 35—36 мм, а над головами з'явилися додаткові 7—8 мм. Краще стане оглядовість: нова архітектура передньої панелі, тонші стійки та розташовані на ніжках зовнішні дзеркала дозволили збільшити видиму водієм зону дороги на 10%. А ще новий A-клас першим у сегменті матиме опціонні мультиконтурні сидіння — з регульованими пневмокамерами, вентиляцією та масажером!

Підтягнули і практичність. У кишенях передніх дверей помістяться журнали формату А4, ззаду передбачені пляшки. Об'єм багажника хетчбека збільшений на 29 л, до 370 л, його глибина виросла на 11,5 см, а отвір п'ятих дверей став ширшим на 20 см. Спинка заднього сидіння регулюється по куту нахилу і запропонована у двох варіантах з поділом на дві (у пропорції 60:40) або три частини (40:20:40).

За попередньою інформацією, новий Mercedes А-класу представлять у березні 2018 року на автосалоні у Женеві.