Honda Accord, Volvo XC60 та Lincoln Navigator перемогли в американському «Автомобілі року» - Фото 1

Honda Accord, Volvo XC60 та Lincoln Navigator перемогли в американському «Автомобілі року»

19 Січ 11:42
На автосалоні в Детройті назвали переможців конкурсу "2018 North American Car, Utility and Truck of the Year". Легковим автомобілем року американці вибрали седан Honda Accord, в об'єднаній категорії кросоверів та мінівенів переміг Volvo XC60, а в класі великих позашляховиків найбільше голосів журі зібрав Lincoln Navigator.

На останньому етапі відбору конкурсу NACTOY седан Honda Accord випередив Toyota Camry та Kia Stinger. Кросовер Volvo XC60 другого покоління обійшов у своїй категорії позашляховик Alfa Romeo Stelvio та мінівен Honda Odyssey. А Lincoln Navigator на думку журі виявився цікавішим, ніж Chevrolet Colorado ZR2 і Ford Expedition.

Черговий «Північноамериканський автомобіль року» став 24-м. Журі конкурсу складається із 60 автомобільних журналістів США та Канади, а незалежний підрахунок голосів забезпечують експерти відомої консалтингової та аудиторської компанії Deloitte. Відбір конкурсу стартував у червні 2017 року та включав три відбіркові етапи. За правилами NACTOY до відбору допускалися лише транспортні засоби нового покоління або машини, які отримали серйозне оновлення у поточному модельному році.

Минулого року найкращими автомобілями Північної Америки були названі електромобіль Chevrolet Bolt, мінівен Chrysler Pacifica та пікап Honda Ridgeline.