Як можна вигідно і вправно продати своє авто - Фото 1

Як можна вигідно і вправно продати своє авто

30 Квіт 06:56

Майже кожен власник автомобілем стикається з продажом авто. Власник автомобіля продає її з різних причин: авто не підлягає ремонту, змінилися смаки та уподобання, автомобіль капітально застарів або вирішив замінити на новий. У зв'язку з цим виникають проблеми з продажем автомобіля. Хочеться скоріше вирішити проблему, а також отримати величезну кількість грошей. Ось тому ми поділимося з вами рекомендаціями та порадами, як спритно та прибутково продати своє авто.

Специфіка продажу

Багато факторів впливає на швидкість та процес продажу.

Існують основні правила, якщо дотримуватися їх, купівля буде вигідною та чесною.

Правила полягають у наступному:

  • Продажі залежать від пори року. Влітку торгівля авто малоактивна. Люди йдуть у відпустку, подорожують за кордоном, їдуть на дачу, через що покупців стає менше. Напевно, знайдеться такий покупець, який не проти запропонувати непогану суму за автомобіль. У результаті продавати транспортний засіб улітку не найкраща ідея. Найкраще для цього підходить зимовий та осінній сезон.
  • Продавайте сумлінно. Не слід дурити клієнта. Краще говорити одразу, якщо в авто щось не так. Це вбереже від подальших неприємностей, які можна отримати, якщо продати «прекрасний автомобіль, який ніколи не відвідував майстерні і не потрапляв в аварії», а насправді з'ясується, що авто в жахливому стані. Відразу кажіть всю правду про переваги, про поточний стан і недоліки автомобіля, незважаючи на те, що для вас це буде несприятливо. Такою доброчесністю можна зачепити покупця, і з'явиться більше шансів, що клієнт придбає автомобіль.
  • Розгляньте варіанти покупки. Не варто поспішати з процесом продажу, це може спричинити проблеми. Якщо потрібно терміново здійснити продаж, тоді погодьте найзручніші для вас з клієнтом умови. Наприклад, один із швидких та зручних варіантів– це взяти покупцем кредит і тоді він зможе миттєво придбати авто.
  • Відслідковуйте сезон продажів, давайте інформацію про переваги та недоліки автомобіля.

Встановлюємо ціну

    У продажу важливим пунктом є ціна. Автомобіль повинен мати не дуже низьку ціну, але й не досить високу. Багато продавців хочуть, щоб їхня машина продалася якнайшвидше, тому вони виставляють авто за низьку ціну. Такий метод не завжди є прибутковим. При продажі авто встановлюйте ціну вище за ту, яку ви хотіли виручити за авто, а якщо покупець не знайдеться, то почніть зменшувати ціну.

    Як же з'ясувати прийнятну ціну?

    Слід взяти до уваги:

    • Марку, модель та рік випуску машини;
    • Пробіг;
    • Комплектацію;
    • Шини та диски;
    • Двигун, коробка передач, привод, підвіска, акумулятор;
    • Кількість минулих власників авто;
    • Кількість аварій.

    Має сенс встановлювати високу вартість на авто, якщо автомобіль новий і з невеликим пробігом. Має повну комплектацію, хороші шини і диски. Встановлено нормальний робочий двигун та інші внутрішні елементи. Знижує вартість авто велика кількість попередніх власників. З'являються підозри, що з машиною щось не те, кожен новий господар, який виявляє несправність, намагається скоріше перепродати авто, використовуючи методи продажу минулих власників. Ніхто не хоче брати транспортний засіб з величезною кількістю ДТП у минулому, навіть якщо автомобіль відновлено та відремонтовано.