Компанія Subaru представила найпотужніший WRX STI - Фото 1

Компанія Subaru представила найпотужніший WRX STI

30 Лип 19:34
Компанія Subaru розробила спеціальну версію седана WRX STI, яка одержала назву Type RA-R. Автомобіль буде випущено тиражем 500 одиниць. Новинка збудована до 30-річного ювілею відділення STI. Спецверсія стала легшою і потужнішою за стандартну модель.

Замість старого 2,5-літрового опозитника з'явився 2,0-літровий турбодвигун потужністю 329 л. У парі з двигуном працює 6-ступінчаста механічна коробка передач. Маса машина складає 1480 кг, що на 10 кілограмів менше стандартної модифікації. Таким чином, цей автомобіль став найпотужнішим серійним STI.

Subaru WRX STI Type RA-R отримала нову спортивну випускну систему, пружини та амортизатори, спеціально розроблені для цього автомобіля, шестипоршневі гальма Brembo з 457-міліметровими дисками (двопоршневі на задній осі). Також, ще однією особливістю є шини Michelin Pilot Sport 4S з різним складом суміші на зовнішній та внутрішній частині протектора. У компанії зазначають, що такі покришки забезпечують однаково гарне зчеплення як на сухому, так і мокрому покритті.