Lincoln Nautilus тепер замість MKX - Фото 1

Lincoln Nautilus тепер замість MKX

13 Груд 19:53
Здоровий глузд переміг! Замість безликих трилітерних індексів, компанія Lincoln знову використовуватиме гучні імена. На автосалоні у Лос-Анджелесі представлений кросовер Lincoln Nautilus (модернізована модель MKX 2015).

Nautilus, як і MKX, це технічний родич моделі Ford Edge: у них одна платформа з колісною базою 2850 мм і муфтою підключення задніх коліс, але різні кузови. Рестайлінг приніс кросоверу довжиною 4,8 м нове оформлення передка у корпоративному стилі зі світлодіодними фарами. На бортах з'явилися декоративні накладки з назвою моделі, а на кормі - прозорі розсіювачі діодної світлотехніки і одна суцільна світловідбивна смужка на всю ширину бампера.

Збереглася особливість сучасних Лінкольнів — кнопкове керування «автоматом»: у Наутілуса клавіші збудовані вертикально ліворуч від центрального дисплея.

З'явилася вдосконалена медіасистема Sync 3 з функціями Apple CarPlay, Android Auto та можливістю підключення до мобільного додатку Lincoln Way: зі смартфона можна перевіряти параметри автомобіля, заводити двигун, замикати та відчиняти двері. Також Nautilus може похвалитися адаптивним круїз-контролем, системою утримання машини в смузі та новою надбудовою, яка «допомагає» водієві крутити кермо у потрібний бік у разі аварійного об'їзду перешкоди.

Головна зміна під капотом – новий базовий двигун 2.0 EcoBoost (245 к.с.), який прийшов на зміну атмосфернику V6 3.7 (303 к.с.). Старший двигун колишній - турбочетверка 2.7 EcoBoost потужністю 335 к.с. А замість шестиступінчастого "автомата" тепер встановлена восьмиступінчаста коробка передач.

Lincoln Nautilus вийде на ринок США влітку 2018 року, де конкуруватиме з автомобілями Cadillac XT5, Lexus RX та Acura RDX. З'явиться Nautilus і в Китаї, де марка останніми роками набирає сили, але на інші ринки Лінкольни офіційно не постачають.