Новий Ford Focus оснастили системою розпізнавання вибоїн - Фото 1

Новий Ford Focus оснастили системою розпізнавання вибоїн

05 Лип 14:09
Ford Focus четвертого покоління отримав систему розпізнавання вибоїн по дорозі. Виробник вважає, що вона зробить їзду розбитими дорогами м'якшою.

Система оснащена 12 датчиками високої роздільної здатності, здатними виявляти вибоїни перед тим, як автомобіль наїде на них. Як тільки система ідентифікує яму, амортизатори автоматично налаштуються на максимальну жорсткість. Це запобігає глибокому влученню колеса в яму. Така система доступна як опція, і пропонується на території Великобританії за ціною 650 фунтів стерлінгів.

Ford Focus останнього покоління було представлено у квітні цього року. У компанії цей автомобіль називають «найтехнічнішим досконалим за останні 20 років». Він побудований на новій модульній архітектурі C2, побудованій європейськими інженерами марки. Оновлений «Фокус» оснащений трициліндровим двигуном сімейства EcoBoost об'ємом 1,0-літр. Він доступний з трьома ступенями потужності: 85, 100 та 125 к.с. Також доступні дві 1,5-літрові «четвірки», що розвивають 150 та 185 кінських сил.