Особливий Rolls-Royce Ghost присвятять 111-річній машині - Фото 1

Особливий Rolls-Royce Ghost присвятять 111-річній машині

12 Бер 07:03
Компанія Rolls-Royce випустить 35 седанів Ghost особливої серії, присвяченої легендарному автомобілю з номером шасі "60551", також відомому як Silver Ghost. Машина знаменита тим, що у 1907 році Чарльз Роллс та Клод Джонсон проїхали на ній понад 23 тисячі кілометрів без жодної поломки.

Спеціально для спецверсії статуетку «Дух екстазу», що прикрашає автомобілі Rolls-Royce з 1911 року, виконають із чистого срібла, а її основу зі вставкою із карбованої міді покриють золотим напиленням. Нове забарвлення кузова Cassiopeia Silver із вкрапленнями срібла символізуватиме колір машини 1907 року. Фарбування кожного седана відбувається вручну і займає вісім годин.

Інтер'єр Rolls-Royce Ghost виконають у кольорі "зеленого лісу", у повній відповідності до оригінального автомобіля. Дверні панелі прикрасять шкірою зі вставками зі срібла, що вперше використовується на машинах марки. Також вставки з дорогоцінного металу будуть використовуватись на дерев'яних накладках передньої панелі.
Ще одним елементом, що відсилає до Silver Ghost, стане годинник, виконаний у вигляді зливка срібла. Частиною оснащення машин спецсерії стане очечник, ручка та кошик для пікніка.

При будівництві машин спеціальної серії використовувався досвід, отриманий при розробці нового покоління Phantom. Двері, задні крила і багажне відділення автомобілів проклали додатковими шарами шумопоглинаючого матеріалу, а скла отримали новий звукопоглинаючий прошарок.

Оригінальний Rolls-Royce Silver Ghost був побудований на шасі 40/50 hp з кузовом турер виробництва Barker & Co. на замовлення управляючого директора марки Клода Джонсона. 1908 року автомобіль продали приватному колекціонеру, у якого він знову був викуплений у 1948 році. Зараз "Срібна примара" належить компанії Bentley.