У США виробників зобов'язали оснащувати автомобілі камерами заднього виду - Фото 1

У США виробників зобов'язали оснащувати автомобілі камерами заднього виду

22 Трав 15:01
Нову норму було прийнято чотири роки тому і поширюється на всі без винятку автомобілі, випущені після 1 травня 2018 року.

Введення нової вимоги американські законодавці аргументують безпекою пішоходів, особливо людей похилого віку та дітей. Згідно із законом, інформація з камер заднього виду повинна виводитися на окремий екран, дисплей мультимедійної системи або дзеркало заднього виду, що дозволить водієві краще бачити та розуміти, що відбувається навколо автомобіля.

Американські фахівці вважають, що це дозволить суттєво скоротити ймовірність наїзду на пішоходів. Крім того, завдяки введенню нової норми камера заднього виду тепер входитиме до стандартної комплектації вже в базовій версії моделі. Раніше ця опція, як правило, була доступна для більш дорогих версій разом із цілим рядом не найнеобхідніших доповнень. Звичайно, встановлення камери заднього виду відіб'ється на ціннику, але при цьому клієнту не доведеться платити за всі інші «фішки», що нав'язуються автовиробниками.

Крім того, у списку обов'язкових систем «американських» автомобілів можуть з'явитися системи автономного гальмування, контролю сліпих зон та попередження про ненавмисне перетин дорожньої розмітки. З такою пропозицією до Міністерства транспорту США звернувся американський Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS). Фахівці IIHS підрахували, що наявність системи автоматичного гальмування під час руху вперед знижує ймовірність ДТП на 50%, а під час руху назад - на 62%. Ще на 14% зменшує ймовірність аварії система контролю сліпих зон, а система стеження за рядністю – на 11%.