Що таке терміновий автовикуп - Фото 1

Що таке терміновий автовикуп

27 Серп 16:03

Що таке терміновий автовикуп

Коли виникає потреба у великій сумі грошей, то перше, що спадає на думку - це продаж рухомого чи нерухомого майна. І якщо стає вибір між цими двома варіантами, то перевага частіше віддається першому з них. Але мало лише одного бажання швидко і вигідно продати автомобіль. Необхідно точно знати, що таке терміновий викуп авто, розібратися у всіх нюансах процесу та застрахувати себе від усіх підводних каменів.

Плюси та мінуси термінового викупу автомобіля

З послугою термінового автовикупу працює практично кожен автомобільний салон та ломбард. Можна зайнятися пошуком покупця самостійно. Але в цьому випадку не вдасться продати машину швидко. Тому краще залучити до процесу сторонні послуги. Вони забезпечують швидкий пошук клієнта, і з високою ймовірністю зможуть продати навіть автомобіль, який побував у ДТП з явними ознаками пошкоджень. Перевірені організації виплачують від 85% від ринкової вартості та гарантовано видають на руки готівку у день підписання договору.

Виділяють кілька основних переваг термінового автовикупу:

  • стороння організація повністю бере на себе витрати часу на пошук покупця;
  • миттєва виплата на картку або готівкою;
  • угода з викупу авто відбувається під повним юридичним супроводом; ;
  • виключення самостійного оформлення документів;
  • можливість продажу автомобіля будь-якої марки, незалежно від технічного стану та року випуску.

З недоліків автовикупу можна відзначити втрату 10-15% від ринкової вартості авто, оскільки всі організації працюють за відсоток угоди.

Якщо ви хочете додатково переконатися, що ваш автомобіль оцінений правильно, можна скористатися послугою незалежного оцінювача. Також, можна переглянути оголошення про продаж аналогічних автомобілів. Але, як правило, салони та ломбарди не обманюють своїх клієнтів і призначають адекватну ціну. Кінцева вартість транспортного засобу залежатиме від його віку, технічного стану та пробігу. Іноді все ж таки буває так, що в автовикупі може бути відмовлено. Причиною є серйозна деформація кузова, що виникла внаслідок ДТП. У цьому випадку клієнт зобов'язаний усунути дефект на СТО, а потім звернутися з повторною заявкою.

Основні вимоги

Як було сказано вище, салони працюють з викупом авто після ДТП, з великим пробігом, незалежно від їхнього стану, року випуску та марки. Угоди проводять навіть із транспортними засобами, які перебувають у кредиті чи заставі. Але в цьому випадку клієнт отримує на руки частину грошей і зобов'язується погасити заборгованість. Решту суми він отримує лише після пред'явлення салону або ломбарду документів, що підтверджують відсутність боргу.

Всі організації, які надають послугу викупу авто, працюють на законних підставах, а це означає, що до клієнта та його транспортного засобу висуваються певні вимоги:

  • продавець має бути законним власником автомобіля або мати на руках генеральну довіреність;
  • під час продажу машини, що побувала в ДТП, клієнт зобов'язаний погодитися на оцінку її стану співробітником приймаючої сторони;
  • автомобіль повинен мати всі необхідні реєстраційні документи, бути легальним та без кримінального минулого.

Щоб вигідно та швидко продати ваше авто, зверніться за допомогою до співробітників торгової мережі «Автопарк». Фахівці компанії дадуть кваліфіковану оцінку технічного стану транспортного засобу та визначать його вартість. Клієнти компанії отримують на руки від 85 до 95% ринкової вартості автомобіля, залежно від його характеристик. Відсутність ризиків, повний юридичний супровід, можливість продати машину після ДТП або кредит, миттєве отримання коштів - це і багато іншого робить процедуру автовикупу комфортною для кожного власника транспортного засобу.