Продаж кредитного автомобіля - Фото 1

Продаж кредитного автомобіля

26 Січ 17:59

Як продати автомобіль, який взятий у кредит?

Стати власником власного автомобіля мріють майже всі. Банки створюють для цього все необхідне, розробляючи та впроваджуючи у перелік своїх продуктів кредитні програми на покупку машини із привабливими умовами. Достатньо принести довідку про фінансовий стан та заробітну плату, і можна вибирати колір свого авто. Такий спосіб стати автовласником - один із найбільш популярних у людей із середнім рівнем доходів. Але буває так, що ситуація змінюється, людина втрачає роботу чи гроші потрібні терміново на щось інше, і виплачувати щомісячні платежі немає можливості. Тим більше немає можливості виплатити повну вартість і розрахуватися з банком. У такому разі нагальним стає питання, чи можна продати автомобіль, якщо його купили в кредит?

Специфіка та нюанси оформлення

Продати авто, яке взяте в кредит, можна, але при цьому є свої особливості, які потрібно враховувати. Насамперед, важливо розуміти, що авто перебуває у заставі. Тобто просто домовитися з покупцем та офіційно підписати договір не вийде. Під час перевірки нотаріус відразу побачить, що цей транспортний засіб має обмеження, пов'язані з переуступкою права власності та здійсненням продажу. Інформація про це знаходиться у відповідному реєстрі. Все просто – спочатку потрібно позбавити машину заставного статусу, а потім готувати угоду. Але для цього необхідно десь знайти пристойну суму та виплатити кредит. Не факт, що у друзів чи родичів вдасться позичати стільки грошей. Коло замкнулося, і ми приходимо до того, з чого почали – чи можна продати кредитне авто? Відповідь: можна.

Є кілька способів укласти угоду. Який із них підійде, залежить від того, чи вдасться домовитися з кредитною установою. Перший і найбільш прийнятний варіант – все зробити через банк. Необхідно повідомити його про намір продати транспортний засіб, що перебуває там у заставі. Швидше за все, банк погодиться, але висуне умову, щоб весь процес відбувався на їх території та у присутності банківського юриста (нотаріуса). Після цього треба буде умовити погодитись на ці умови покупця. Адже, по суті, викуп авто відбуватиметься за його гроші, які він дасть у позику, оскільки на момент передачі всієї суми продавцю він не стане ще власником машини. Це станеться лише після того, як продавець розрахується з банком, а той зніме обтяження. І вже потім можна буде оформити остаточно всі документи та закрити угоду.

Найскладніше у всьому цьому процесі - пояснити людині, яка збирається купити автомобіль, що перебуває в кредиті, усю цю схему. Адже без його згоди та участі нічого не вийде. Якщо склалася саме така ситуація і покупець відмовляється брати участь у цій схемі, зневірятися не потрібно. І наша відповідь на питання про те, чи можна продати кредитний автомобіль, все ще ствердний. Для цього необхідно скористатися послугами компанії, що займається автовикупом авто. Це займе мінімум часу і не вимагатиме від продавця нічого, крім згоди. Врегулювання всіх питань та підготовку необхідних документів, щоб викупити куплений у кредит автомобіль, така компанія бере на себе.

Компанія «Автопарк» візьме на себе весь клопіт з продажу, купівлі або обміну авто

Ми спеціалізуємося на наданні послуг клієнтам, які бажають купити або продати автомобіль з пробігом. В Україні через зрозумілі причини ринок уживаних машин величезний, і йому не можуть перешкодити жодні економічні кризи. Наші менеджери зроблять все для того, щоб процес укладання угоди пройшов швидко, без неприємних сюрпризів та вигідно для клієнта. Не варто боятись посередників. Це загальноприйнята світова практика, яка гарантує, що інтереси всіх сторін будуть дотримані. Ми ніколи не обіцяємо нездійсненного, але якщо прийшли з клієнтом до спільного рішення, все буде зроблено точно і вчасно.