Що робити, якщо договір купівлі-продажу автомобіля втрачено - Фото 1

Що робити, якщо договір купівлі-продажу автомобіля втрачено

26 Січ 16:43

Якщо сталося так, що договір купівлі-продажу авто загублений

Покупка авто - справа відповідальна, оскільки йдеться про дорогий актив. Часто потрібна сума на те, щоб стати автовласником, збирається не один рік. Якщо йдеться про ринок старих машин, така покупка може оформлятися двома способами: класичним договором або за допомогою довіреності. Договір – це основний документ, що підтверджує перехід права власності на автомобіль від продавця до покупця. У ньому зафіксовані анкетні дані продавця та покупця, сплачена сума та інформація про автомобіль. Але буває так, що через різні причини чи форс-мажорні ситуації учасник угоди втратив або не може знайти цей важливий папір. Тоді перед автовласником постає питання про те, що робити, якщо договір купівлі-продажу автомобіля втрачено.

Спокій, тільки спокій

Передусім, не варто панікувати. Сам факт відсутності цього документа, хоч і неприємний, але не позбавляє власника прав на авто та не обмежує їх. Але це може бути незручним під час проведення деяких юридичних процедур чи взаємовідносин із державними установами. Найперше, що потрібно робити, якщо трапилося втратити договір купівлі-продажу авто – спробувати відновити його. Для цього потрібно зробити копію. Де взяти копію договору купівлі-продажу автомобіля? Це взагалі проблема. В даному випадку необхідно знайти один із оригіналів та зробити нотаріально завірену копію з нього. Зазвичай такі документи робляться у кількох примірниках, і точно він виявиться в другого учасника угоди. І якщо навіть у вас немає дружніх стосунків, то, напевно, в телефоні збереглися його контактні дані.

Але знайти - це половина справи, оскільки просто зробити ксерокопію не вийде. Копія має бути засвідчена у нотаріуса власником оригінального договору. На цьому етапі можуть виникнути непорозуміння, тому що людина може відмовитись або просто не знайти час на цю процедуру. Неприємно, але не критично. Є більш надійний спосіб - звернутися в автосалон або магазин, де було здійснено угоду. У компанії «Автопарк» завжди допоможуть своїм клієнтам. У нас повний порядок із документами, які ми зберігаємо, зокрема й для подібних випадків. Якщо продаж транспортного засобу здійснювався за нашої участі, менеджери в найкоротший термін нададуть засвідчену копію договору.

Компанія «Автопарк» - лідер з продажу автомобілів з пробігом

Ми займаємося продажем авто близько 12 років. Така тривала плідна робота на цьому складному ринку можлива лише за однієї умови – довіри клієнтів. Ми розглядаємо потенційного покупця чи продавця не як джерело доходу, а як свого бізнес-партнера. Чесність та прозорість – основні характеристики нашої діяльності. Наші салони, розташовані в різних регіонах країни, працюють без вихідних, щоб клієнтам не доводилося відмовлятися від своїх планів заради того, щоб заїхати до нас. В офісі менеджери, які є фахівцями з питань продажу автомобілів, нададуть консультацію та нададуть корисну пораду. Там же можна ознайомитись із бланками та зразками заповнення всіх необхідних документів.

У разі потреби ми проведемо передпродажну підготовку авто, його оцінку та зробимо фотографії з кращих ракурсів. Купувати, продавати або обмінювати машини з нами - вигідно та безпечно.