Правила покупки автомобіля через автосалон - Фото 1

Правила покупки автомобіля через автосалон

26 Січ 16:01

Правила покупки автомобіля через автосалон: кілька порад, як правильно купити авто в салоні

Як купити уживану машину через салон, як правильно вибрати автосалон та авто? Приймаючи рішення про покупку автомобіля, необхідно зважити свої фінансові можливості, врахувати умови експлуатації машини, потреби вашої родини та особисті переваги. Краще заздалегідь вибрати марку і модель машини, які найбільше вам імпонують, і при пошуку відповідного варіанту максимально звузити умови вибору. Поради друзів і знайомих щодо вибору авто можуть кардинально відрізнятися, адже кожен виходить із власного досвіду. Багато хто рекомендує купити новенький автомобіль, який тільки з'їхав з конвеєра, але ціна такої машини набагато вища, ніж вживане авто в хорошому стані з невеликим пробігом.

Якщо фінанси дозволяють, звичайно, є сенс купити новий автомобіль, адже при цьому ви можете бути впевнені в тому, що машина юридично чиста, має гарантію якості. Уживане авто, хоч би яким свіжим воно здавалося, може мати свою історію. Навіть дві зовні однакові автомашини однієї і тієї ж марки, одного і того ж року випуску, які були у вжитку, можуть кардинально відрізнятися між собою за загальним технічним станом, величиною пробігу, оскільки це залежить від умов експлуатації авто, особливості стилю водіння попереднього власника , якості доріг та інших факторів.

Але якщо все ж таки фінансова складова відіграє для вас важливу роль і ви хочете купити хороше, надійне авто за більш доступною ціною, варто звернути увагу на автомобілі, що продаються через автосалон. При цьому важливо вибрати салон, який має хорошу репутацію та позитивні відгуки від клієнтів, надає можливість проведення тест-драйву на вибраному авто та проводить всебічні перевірки автомобілів, що продаються.

Який порядок дій при купівлі нового авто в салоні, як відбувається оформлення автомобіля?

При пошуку відповідного за характеристиками та ціною автомобіля покупець звертається до автосалону, який може показати одне або кілька авто, що відповідають його вимогам. Важливо мати можливість самостійно оглянути автомобіль, незважаючи на раніше проведену комплексну діагностику. Якщо рішення про купівлю машини в салоні прийнято і покупця влаштовує ціна автомобіля, його технічний стан та зовнішній вигляд, укладається договір купівлі-продажу, який містить інформацію про транспортний засіб, покупця та продавця авто, суму угоди та деякі інші дані. Перед підписанням договору необхідно уважно перевірити відповідність усіх реквізитів.

Юридичну сторону питання зазвичай бере на себе автосалон, співробітники якого мають досвід у укладанні договорів про купівлю-продаж транспортних засобів. Покупцеві необхідно пред'явити такі документи: паспорт на підтвердження особи та ідентифікаційний код. Після того, як купівлю здійснено та оформлено договір про купівлю-продаж, покупець повинен звернутися до сервісного центру МВС для постановки автомобіля на облік.

Великий вибір автомобілів у салоні "Автопарк"

Купувати машину в автосалоні найбезпечніше, оскільки співробітники салону перевірять авто по всіх базах, а також проведуть технічний огляд, займуться підготовкою документів, необхідних для здійснення операції. Автосалон "Автопарк" (Україна) відрізняється від інших аналогічних компаній широким вибором автомобілів з пробігом, найбільш прийнятними цінами, високою якістю обслуговування та надійністю.

Подивитися автомобілі, які виставлені на продаж, можна на сайті салону, де є докладний опис кожної машини з даними про її стан, пробіг, реєстрацію (розмитнення), можливості обміну, кредиту або лізингу. На сторінках сайту також представлені фото автомобіля, які дозволяють отримати уявлення про його зовнішній вигляд та стан. Автосалони "Автопарк" працюють у Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі, а також ми надаємо послуги з купівлі та продажу авто по всій Україні.