Де перевіряти автомобіль перед покупкою - Фото 1

Де перевіряти автомобіль перед покупкою

27 Січ 07:33

Усі тонкощі укладання автомобільних угод

Зібравши достатньо коштів для придбання автомобіля з пробігом, перед майбутнім власником авто стоїть проблема того, де перед покупкою перевірити машину. Підтриманий транспортний засіб, який не має жодного дефекту, – це в наш час велика рідкість. Враховуючи, що купівля машини на вторинному ринку та її подальше утримання потребує значних фінансових вкладень, варто заздалегідь убезпечити себе від неприємностей як технічного, а й юридичного характеру.

Купивши машину з сумнівною історією, можна згодом, під час її реєстрації або в процесі оформлення довіреності, зіткнутися з тим, що транспорт перебуває під арештом або у викраденні. Навіть здійснюючи угоду через нотаріальну контору, існує ризик не відразу виявити всі наявні проблеми, для усунення яких знадобляться надалі додаткові фінансові вкладення та допомога юридично грамотних фахівців. Перевірка легкового авто, вантажної машини або спортивного автомобіля перед покупкою є обов'язковим заходом безпеки, що дозволяє виявити окремі негативні моменти та своєчасно відмовитися від оформлення угоди.

Моменти, на які слід звернути увагу насамперед

Перед покупкою авто рекомендується перевірити документи на машину, ознайомитися з її зовнішнім виглядом та технічним станом важливих вузлів, систем та механізмів. Перевіряти автомобіль потрібно навіть у разі, коли відсутні причини, здатні викликати недовіру до продавця. Купуючи вживану техніку, можна зіткнутися з незначними або критичними нюансами різного характеру, тому, в першу чергу, рекомендується заздалегідь ознайомитися з конструктивними особливостями моделі, яку планується купити, вартістю та доступністю на вітчизняному ринку запчастин, що швидко зношуються, і витратами на майбутні ремонтно-відновлювальні роботи. Маючи знання, що дозволяють самостійно провести діагностику технічного стану транспортного засобу, та склавши список усіх виявлених неполадок,

Не менш важливу роль у угоді, що укладається, грає історія машини:

  • кількість власників;
  • пробіг;
  • умови зберігання;
  • участь у ДТП.

Дуже важливим є технічний стан кузова, днища, салону, підкапотного простору, рівномірність зносу колісного протектора, наявність комплекту запасної/зимової гуми та надання реалізатором повного пакету супровідних документів.

Не зайвим буде протестувати гальма щодо їх миттєвого спрацьовування та відсутності сторонніх звуків. У документах має бути зазначений номер кузова, який варто порівняти з унікальним VIN-кодом, вибитим на табличці під капотом. Якщо в області сімнадцятизначного шифру є сліди механічних втручань (зварювання, порізи) і існує можливість перебитих номерів, то краще відразу відмовитися від придбання цього автомобіля.

Де перевіряти автомобіль перед покупкою?

Здійснити максимально безпечне придбання авто сьогодні легко за допомогою досвідчених фахівців компанії "Автопарк". На сайті autopark.ua до продажу представлені найпопулярніші машини преміум-класу та не витратні в процесі експлуатації автомобілі, які перед включенням до електронного каталогу піддаються ретельній перевірці з метою виявлення можливих неполадок та прихованих від очей дефектів. Кожна модель представлена ​​до огляду у кількох фоторакурсах, що дозволяє оцінити зовнішній вигляд авто у віддаленому режимі. В описовій частині є детальна інформація про особливості транспортного засобу: рік випуску, пробіг, комплектація, тип коробки передач, об'єм двигуна, вид палива та ін. Наші співробітники забезпечують повний супровід угоди.