Оформлення договору про придбання авто в розстрочку - Фото 1

Оформлення договору про покупку авто на виплат

23 Січ 13:02

Як купити автомобіль на виплат?

Якщо назріла потреба у купівлі автомобіля, а суми, достатньої для придбання бажаного транспортного засобу немає, то є кілька можливостей купити авто з подальшою виплатою грошей: взяти машину в кредит, лізинг (оренда з правом викупу), купити на виплат.

Отримати кредит можна у банківській установі, яка перевірить вашу платоспроможність та передасть у користуванні кошти, необхідні для покупки автомобіля. Якщо ви берете машину в лізинг, це означає, що ви отримуєте в користування автомобіль із подальшим правом його викупу. Лізинг поєднує в собі переваги кредиту та оренди, тому що покупець може користуватися транспортним засобом до закінчення договору, а згодом отримати його у власність. Найчастіше при оформленні лізингу не потрібно виплата заставної суми, а термін договору оренди – досить великий. Купівля машини з розстрочкою платежів - найвигідніший варіант для покупця, особливо, якщо банк не дає кредит.

Оформлення договору про купівлю авто на виплат

Укладаючи договір про купівлю автомобіля з розстрочкою, можна виплатити вартість товару частинами протягом зазначеного періоду часу. Товари на виплат можна придбати як у юридичних, так і фізичних осіб. При укладанні договору необхідно надати дані про авто, а також дані сторін, вказати дату та місце укладання договору, оцінну вартість автомобіля, розмір сплачених коштів на момент укладення договору, залишок коштів, які будуть згодом виплачені, обумовлюються також терміни та суми виплат , яким чином проводитиметься розрахунок - готівкова чи безготівкова форма оплати; передбачається і неустойка, яка буде застосована до покупця за порушення термінів виплат.

Для оформлення договору необхідно надати такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • довідку про доходи;
  • довідку з місця роботи.

При укладанні договору не варто занижувати вартість автомобіля, навіть якщо це відбувається з метою зменшення податку, який має сплатити продавець. Адже якщо справа дійде до суду, то покупця можуть зобов'язати виплатити лише ту суму, яка вказана у договорі. Довести реальну вартість навряд чи вдасться. У більшості випадків авто не буде зареєстроване на нового власника, доки той не розрахується з продавцем, і лише після внесення останнього платежу право власності на автомобіль переходить до покупця. У деяких випадках покупець може відразу отримати автомобіль з правом володіння, якщо разом із договором купівлі-продажу оформляється договір про позику суми, що дорівнює вартості автомобіля.

Купля-продаж авто без ризиків

В автосалоні “Автопарк” (Україна) представлений широкий вибір різних моделей автомобілів, які можна купити на виплат, кредит або лізинг. Уточнити умови купівлі конкретного автомобіля, отримати зразок договору про купівлю-продаж авто з розстроченням платежу можна, залишивши онлайн заявку на сайті компанії. Головний офіс нашої компанії знаходиться у Києві, а автосалони можна знайти у різних регіонах України – Одесі, Запоріжжі, Харкові. Так як наші менеджери уважно оглядають авто, пропонують кращу ціну, здійснюють всі необхідні перевірки, беруть на себе оформлення всіх документів під час укладання угоди, купити автомобіль на виплат в автосалоні “Автопарк” - вигідно, зручно та безпечно.