Правила вибору вживаних автомобілів - Фото 1

Правила вибору вживаних автомобілів

26 Січ 19:03

Правила вибору вживаних автомобілів

Машина починає «старіти» і втрачати свою первісну вартість в момент виїзду з автомобільного салону, тому чим старше авто, тим менш витратною стає його покупка. Однак існує велика різниця в технічному стані транспортних засобів, представлених на продаж на вітчизняному авторинку. Одні машини все життя перебували в зоні відповідальності єдиного власника, зберігалися в гаражі та заправлялися якісним паливом, інші змінили кілька власників, подолали тисячі кілометрів і неодноразово були учасниками ДТП.

Щоб правильно вибрати автомобіль, що б/у, варто скористатися допомогою досвідчених автолюбителів або рекомендаціями профільних фахівців. І що найприємніше, на вторинному ринку прийнято торгуватися, що дає шанс знизити заявлену продавцем ціну, якщо вдасться обґрунтувати свої вимоги вагомими аргументами.

Як правильно вибрати машину бу: рекомендації майбутнім автовласникам

Перед покупкою транспортного засобу є сенс заздалегідь ознайомитися з конструктивними особливостями та експлуатаційними характеристиками конкретної моделі. Вибирати вживане авто слід обережно, не приймаючи на віру надану продавцем інформацію. Насамперед, варто ознайомитися з історією автомобіля, тому що близько половини старих машин хоча б один раз потрапляли в аварію та могли отримати серйозні, але невидимі при візуальному огляді дефекти. Повне та достовірне досьє на конкретне авто можна отримати за допомогою VIN-коду, що складається з 17-ти знаків, у якому зашифровано:

  • рік випуску;
  • країна–виробник;
  • тип та рідний колір кузова;
  • об'єм двигуна;
  • вид палива.

Незайвим буде і огляд кузова при хорошому освітленні, з акцентуванням уваги на герметичність стиків у зоні контакту капота та крил, між стійками та дверима. Наявність декоративних наклейок і написів, швидше за все, свідчить про аварійне минуле, а використаний декор служить як маскування наявних дефектів. Перевірці підлягають і найбільш схильні до корозії днище, підкрилки, пороги.

За відсутності належного досвіду перевірку двигуна краще довірити працівникам автосервісу, які прослухають тональність заведеного авто, виявлять деформації, патьоки, помилки бортового комп'ютера, визначать наявність лобових зіткнень та перевірять роботу силового агрегату в дії. У справності ходової частини можна переконатися, відправивши машину на СТО, і якщо продавець не перешкоджає проведенню цієї операції, то він заслуговує на довіру. Документи на авто мають бути оригінальними, а не засвідченими ксерокопіями.

Вибирайте бу авто з пробігом, підбираючи відповідні характеристики на сайті autopark.ua

Основне завдання потенційного покупця полягає в тому, щоб підібрати надійний майданчик, що надає вільний доступ до транспорту, що пройшов ретельну перевірку на предмет технічної справності та відсутність неприємних юридичних нюансів. На сайті autopark.ua ви знайдете електронний каталог, що налічує на своїх сторінках сотні представлених до продажу моделей за найвигіднішими цінами. Фахівці компанії "Автопарк" допоможуть обрати автомобіль, що не має прихованих дефектів. Віддалений ресурс пропонує своїм клієнтам зручну систему навігації, що забезпечує швидкісний доступ до лінійки транспортних засобів економ- або преміум-класу, що найбільш підходять під задані параметри, такі як тип транспорту, марка/модель автомобіля, діапазон цін, максимальний пробіг та ін.

Щоб мати фінансову можливість відразу усунути дрібні несправності, наявні в машині, що краще сподобалася, краще залишити невелику частину (10-15 %) виділених на купівлю коштів «про запас».