Схема покупки авто на американському аукціоні - Фото 1

Схема покупки авто на американському аукціоні

14 Черв 09:46

Схема купівлі авто на американському аукціоні

Америка – величезна країна з добрими дорогами, а більшість її громадян мають фінансову можливість часто міняти свої автомобілі, виставляючи на продаж практично нові транспортні засоби за заниженою ціною. Страховий аукціон вживаних автомобілів США є торговим майданчиком з величезним асортиментом транспортних засобів у широкому діапазоні моделей, виробників і цін, що дозволяє легко вибрати машину відповідної модифікації. На більшості аукціонів США до продажу представлені автомобілі – учасники аварійних ситуацій, зіпсовані вандалами або внаслідок стихійного лиха, а також моделі виробництва Америки чи Європи застарілого зразка, які вимагають мінімальних капіталовкладень з боку нового власника.

Необізнаному вітчизняному автоаматору досить складно самостійно зробити вибір страхового аукціону США, оскільки в інтернеті працюють сайти кількох майданчиків, які торгують вживаними авто. Особливою популярністю користуються автоаукціони Copart, Manheim, IAAI, які реалізують транспорт на відкритих та закритих торгах. Щоб взяти участь у розпродажі, слід досконало володіти англійською мовою та мати практичний досвід проведення таких заходів. Алгоритм купівлі вживаних авто не передбачає особистої присутності на торгах покупця та машина стає власністю того, хто запропонує більш високу ставку.

Кожен лот має докладний опис та фото у кількох ракурсах. Щоб не купити кота в мішку, не варто економити на послугах експерта, який на місці зробить ретельний огляд обраного автомобіля, виявить приховані продавцем моменти і дасть точну оцінку технічного стану транспортного засобу. Також має сенс трохи витратитися, щоб перевірити історію машини, її участь в аваріях національними базами Америки. Учаснику, який здобув перемогу на торгах, надсилається номер рахунку на оплату лота та комісійного збору з валютного банківського рахунку, про відкриття якого слід подбати заздалегідь.

Аукціони: переваги та недоліки вживаних іномарок

Незважаючи на те, що нові іномарки мають презентабельний зовнішній вигляд, довгостроковий робочий ресурс і при акуратному керуванні обходяться мінімальним технічним обслуговуванням, їхня ціна може мати неабияке значення для багатьох автолюбителів, які проживають в Україні. Однак сьогодні мрія про придбання престижної моделі відомого бренду, що має невеликий пробіг і гарний технічний стан, цілком здійсненна, якщо купити машину за океаном, взявши участь у великому аукціоні з продажу авто. Вживана техніка зі США, незважаючи на свою часткову зношеність, має низку безперечних переваг:

  • доступніша ціна;
  • відсутність неприємних «сюрпризів», можливих при обкатуванні нового транспорту;
  • наявність права вибору СТО з дешевими послугами, оскільки відсутня прив'язка до дилерського технічного центру з дорогим автосервісом;
  • додаткові опції, встановлені колишнім власником (навігатор, бортовий комп'ютер, сигналізація, тонування тощо);
  • можливість продажу «свіжої» моделі за ту ж ціну через пару років, необхідних для збирання коштів на покупку нового авто.

Серед недоліків слід відзначити обмеженість вибору, оскільки знайти конкретний автомобіль у злегка уживаному стані досить складно, а також ризик придбати биті машини, «утопленники», «перевертіші», які числяться у викраденні або є заставним майном у договорах кредитування. Важливо пам'ятати про відсутність гарантії на заміну деталей, що зносилися/пошкоджені, і витрати на проведення ремонтних робіт.

Покупка б/у авто на аукціоні США дозволяє уникнути шахрайських схем, якими не гидують вітчизняні ділки, та купити авто з мінімальними дефектами.

Допомога профільних фахівців – гарантія безпечної угоди

Продаж битих авто на аукціонах США здійснюється в онлайн-режимі, а доставкою придбаного транспорту до порту Одеси та подальшим його транспортуванням Україною займаються спеціалізовані компанії. Купити легкове авто з малим пробігом, злегка битий вантажний автомобіль або несуттєво постраждалу в ДТП комерційну техніку на аукціоні Америки можна, заручившись допомогою фахівців автосалону "Автопарк" (Україна), які мають великий досвід роботи в даній сфері послуг та супроводжують угоду від моменту її юридичного оформлення в США до передачі іномарки клієнту за вказаною адресою. Щоб уточнити деталі передбачуваної співпраці, достатньо зв'язатися з представником фірми, зателефонувавши за вказаними на сайті autopark.ua номерами контактних телефонів.