Американська SSC анонсувала новий гіперкар - Фото 1

Американська SSC анонсувала новий гіперкар

12 Січ 15:38
Американська фірма SSC North America, раніше відома як Shelby Supercars, готує до запуску в серію 1370-сильний гіперкар SSC Tuatara. Виробник опублікував перший тизер спортивного купе, яке вийде на ринок цього року.

Вперше купе SSC Tuatara показали на автосалоні в Шанхаї в 2011 році, а через кілька місяців на мотор-шоу в Дубаї продемонстрували салон моделі. Там же на шоу компанія отримала замовлення десять SSC Tuatara вартістю близько мільйона доларів кожен.

П'ять років тому з'явилася інформація про те, що SSC North America завершила випробування двигуна для гіперкара – 6.9-літрового восьмициліндрового двигуна з двома турбінами. При використанні гоночного палива віддача агрегату становила від 1370 до 1700 л. За розрахунками розробників з місця до 100 км/год гіперкар мав прискорюватися за 2.5 секунди, розвиваючи максимальну швидкість 442 км/год. На той момент, SSC Tuatara мав стати найпотужнішим і найшвидшим серійником у світі.

Серійне виробництво Tuatara мало розпочатися в 2015 році. Потім випуск перенесли на 2016 рік, і лише наразі з'явилася нова інформація про проект.