Влада Каліфорнії готується заборонити автомобілі з ДВС - Фото 1

Влада Каліфорнії готується заборонити автомобілі з ДВС

15 Січ 10:22
З 1 січня 2040 року в Каліфорнії можуть заборонити продаж нових автомобілів з бензиновими і дизельними моторами. Відповідний законопроект винесено на розгляд Законодавчих зборів Каліфорнії.

Влада Каліфорнії готується заборонити автомобілі з ДВС
Як повідомляє Carscoops, у разі схвалення законопроекту під назвою "Закон про чисті автомобілі 2040", з 1 січня 2040 року в штаті можна буде придбати автомобіль тільки з електричним мотором або силовою установкою на паливних елементах. Крім того, як уточнюється у законопроекті «для транспортних засобів з нульовим рівнем викидів не допускаються викиди забруднювачів чи парникових газів у будь-якому робочому режимі чи стані».

Нова норма не поширюватиметься на автомобілі, що належать жителям інших штатів та комерційні авто масою понад 4.5 тонни.

Рішення про заборону продажу бензинових та дизельних автомобілів раніше ухвалив уряд Китаю. У цій країні позбавляться таких авто протягом 20 років. У Європі про намір припинити продаж автомобілів з ДВС оголосили Великобританія та Франція. Тут, як і в Каліфорнії, заборона діятиме з 2040 року. Їх приклад має намір наслідувати влада Німеччини, але точну дату введення заборони в цій країні поки не названо.