На ринку гіперкарів новий гравець – Aria FXE - Фото 1

На ринку гіперкарів новий гравець – Aria FXE

20 Груд 15:09
Каліфорнійська інжинірингова компанія Aria Group ніколи раніше не випускала авто під своїм брендом. Хоча машин фірма зробила чимало. Найбільш відомі концепт-кари: на рахунку Арії робота з концернами Ford, Honda, Hyundai-Kia та багатьма іншими. Взагалі, каліфорнійські майстри на всі руки беруться за будь-яку роботу (платили б гроші), тому компанія встигла попрацювати із замовниками навіть із аерокосмічної та оборонної галузей.

Відзначилася Aria Group також в архітектурі та індустрії кіно: наприклад, для диснеївських розважальних парків вона побудувала персонажів мультфільму «Тачки» — Блискавку МакКуїна та Метра. Крім того, фірма дрібносерійно випускає туристичні автобуси Oli'Oli Walker для Гаваїв, а фірмі Singer, яка займається переробкою старих Porsche 911, постачає вуглепластикові кузови.

Однак життя в тіні каліфорнійцям набридло: на нинішній автосалон у Лос-Анджелесі компанія привезла гібридний гіперкар Aria FXE. Технічних подробиць про машину небагато. Відомо, що купе оснащено двигуном V8 6.2 концерну General Motors, двома електромоторами та тяговою батареєю енергоємністю 10 кВт·год. Сумарна віддача, як стверджується, досягає 1166 л. та 1784 Нм.

Компонувальну схему в компанії Aria Group вже відпрацювали в 2009 році під час будівництва гібридного суперкара Motion для маловідомої каліфорнійської фірми Kepler Motors. Бензиновий двигун, що приводить задні колеса, розташовується ззаду в базі, а два електромотори - на передній осі. Двомісний кузов купе, зрозуміло, вуглепластиковий. Маса машини трохи більше 1500 кг.

Компанія збирається побудувати всього 400 таких гіперкарів, причому клієнтам буде надано великий вибір щодо оснащення машини. Наприклад, вони зможуть відмовитися від гібридної схеми: купе з одним бензиновим двигуном називатиметься FE. Ні ціна, ні терміни початку продажів не названі, тому не виключено, що показом гіперкара власної марки фірма просто хоче нагадати себе потенційним замовникам інжинірингових робіт.