Chevrolet Tahoe для поліції США оновився - Фото 1

Chevrolet Tahoe для поліції США оновився

21 Груд 15:06
Компанія General Motors, як і інші фірми американської великої трійки, традиційно постачає автомобілі для поліції США. У програмі корпоративних продажів три моделі Chevrolet: позашляховик Tahoe у виконаннях PPV (Police Pursuit Vehicle) та SSV (Special Service Vehicle), пікап Silverado SSV та седан Impala. До 2018 модельного року найбільші оновлення торкнулися поліцейського позашляховика Chevrolet Tahoe.

Щодо техніки все як раніше: бензиновий атмосферник V8 5.3 (360 к.с.), шестиступінчастий «автомат», задній або повний привід. Однак базове оснащення тепер включає світлодіодні ходові вогні, кольоровий інформаційний екранчик діагоналлю 4,2 дюйма на панелі приладів, восьмидюймовий тачскрин мультмедіасистеми (яка втратила CD-плеєра) і багатофункціональне кермо. А як опція поліцейським машинам відтепер доступний розширений пакет електронних помічників. До нього входять система автоматичного гальмування на міських швидкостях, активний помічник контролю смуги, помічник перемикання далекого світла, попередження водія про можливе зіткнення (зі звуковим сигналом або вібрацією сидіння) та електропривод регулювання педального вузла.

Для цивільних Tahoe такий набір оцінюється у 695 доларів. Хоча поліцейські позашляховики «в базі» коштують 42830 доларів — приблизно на п'ять тисяч дешевше від клієнтських. Цікаво, що одночасно поліцейські автомобілі мають функцію Teen Driver Mode, тобто «водія-підліток». З її допомогою можна обмежити темперамент потужної машини, а деякі системи безпеки зробити невідключними. Очевидно, начальство поліцейських департаментів стежитиме саме за тим, щоб підлеглі не нехтували електронними помічниками, встановленими на гроші платників податків.