Чому припинено реалізацію електромобілів BMW i3? - Фото 1

Чому припинено реалізацію електромобілів BMW i3?

07 Груд 15:57
За інформацією видання Inside EVs, американське відділення компанії BMW розіслало дилерам документи, що забороняють продаж, лізинг та доставку вже сплачених електрохетчбеків BMW i3. Заборона стосується обох версій — суто електричної та обладнаної бензиновим «розширювачем дії».

Причиною названо планові краш-тести, проведені американською Національною адміністрацією дорожньої безпеки (NHTSA). У ході рутинних випробувань з'ясувалося, що керуюча хетчбеком BMW i3 жінка п'ятого перцентилю (зростом до 153 см і вагою до 50 кг) при лобовому зіткненні ризикує отримати тяжкі травми шиї: навантаження при ударі об жорсткий бар'єр перевищує максимально допустимі значення. Важливе уточнення: травми загрожують лише непристебнутим водіям, а в іншому випадку небезпеки немає. Використання ременів безпеки обов'язкове у всіх американських штатах, за винятком Нью-Хемпшира: там пристібатися зобов'язані лише водії та пасажири віком до 18 років. Проте продаж електрокарів припинено по всій країні.
Одночасно із забороною компанія оголосила про відкликання, яке торкнеться всіх 30 з лишком тисяч автомобілів BMW i3, реалізованих у США з 2013 року. Щоправда, комплекс робіт із приведення хетчбеків у відповідність до федеральних вимог поки не розроблений. Тому відкликальна кампанія розпочнеться не раніше січня наступного року.