Продовжуючи тему про «Євроблях» - Фото 1

Продовжуючи тему про «Євроблях»

01 Лют 11:41

І знову доводиться повернутися до теми розмитнення авто з євро номерами на пільгових умовах. Отже, закінчення терміну, прописаного в законі вже закінчується, а більша половина власників авто так і не перереєструвалася. У чому питання? Невже всі хочуть сплачувати непомірні штрафи чи втратити своє майно? У парламенті запевняють, що цей закон був створений виключно для поліпшення економіки країни. Чи це так насправді? Громадська організація «Авто Євро Сила» стверджує, що відсоткове співвідношення вартості авто та суми на перереєстрацію непорівнянні. Пропонують з калькуляції формули акцизу видалити множник на кількість років і тим самим зробити суму для всіх єдиною і більш менш задовільною для власників авто (і багато хто з цією умовою згодні і готові при цих поправках у законі перереєструвати своє авто).

Ця організація провела докладні підрахунки у грошовому еквіваленті у двох варіантах.

  • Перший - якщо закон не змінюють (штрафи платити буде дорожче, ніж позбавитися авто і звичайно всі оберуть варіант більш вигідний для себе).
  • Другий - якщо буде поправка з видаленням множника на кількість років (і авто залишиться у власника на території України, причому власники продовжать купувати бензин і т.д., тим самим сплачуючи 20% податку до скарбниці держави).

У результаті проведеної роботи ГО «Авто Євро Сила» вирішила, що їхня пропозиція вигідна не лише власникам авто, а й державі та обіцяли у лютому відстоювати інтереси проведенням мирних акцій.