США розробили електронні номерні знаки - Фото 1

США розробили електронні номерні знаки

05 Бер 14:05
Однією з новинок автосалону у Детройті стали електронні номерні знаки – RPlate Pro. Автор і виробник нових автомобільних номерів - компанія Reviver Auto повідомила, що вони вже легалізовані в Каліфорнії і цього року надійдуть у продаж.

Номерні знаки RPlate Pro є електронним табло на власній сталевій кріпильній пластині. Розробники кажуть, що їх використання «створює нові функціональні можливості та ефективність як для споживачів, так і для бізнесу». Пристрій може показувати не тільки номер автомобіля, але й іншу інформацію. Наприклад, попереджувальні написи, рекламні повідомлення, позначки про оновлення реєстрації тощо.

Скільки коштуватимуть електронні номерні знаки, компанія не озвучила. Відомо, що їх першим продавцем буде Galpin Ford – один із провідних дилерів Ford у світі. Як повідомили представники компанії, для Каліфорнії цього року буде випущено близько 100 тисяч таких пристроїв. Згодом електронні номерні знаки можуть з'явитися в Аризоні, Техасі та Флориді. В Аризоні вони вже використовують у пілотних тестах. Свою згоду на тестування нових номерів дала влада Техасу та Флориди.