Документи для продажу авто - Фото 1

Документи для продажу авто

21 Січ 14:14

Продаж авто - що потрібно?

Продати старий автомобіль можна різними способами - самостійно, через знайомих, на авторинку або через Інтернет, а також здійснити продаж за допомогою посередників, що мають великий досвід в подібних угодах. Якщо машину необхідно продати терміново, можна звернутися в спеціалізовану організацію, яка займається автовикупом транспортних засобів. Процедура автовикупу відбувається дуже швидко, продавець має можливість уникнути бюрократичної тяганини і отримати гроші в той же день, після того, як фахівець компанії огляне транспортний засіб і позначить його вартість. При такому способі продажу вартість автомобіля зазвичай на 10-15% нижче ринкової. Але якщо гроші потрібні терміново, а покупець на машину ніяк не знаходиться, якщо авто потрапило в аварію і у вас немає коштів на його відновлення і ремонт, а нову машину придбати необхідно якомога швидше, автовикуп буде правильним рішенням.

Які документи потрібно віддавати при продажу авто? Пакет документів мінімальний, найчастіше це внутрішній паспорт громадянина України, ІПН і техпаспорт. В окремих випадках можуть знадобитися документи, що підтверджують право власності на ТЗ. У разі, якщо купівля-продаж проводиться через автосалон, власнику немає необхідності займатися підготовкою автомобіля до продажу, контактами з потенційними покупцями, йому залишиться тільки підписати договір купівлі-продажу після того, як салон знайде відповідного покупця, і отримати гроші. Якщо ж власник вважає за краще займатися продажем самостійно, у нього є можливість розмістити оголошення про продаж авто на різних спеціалізованих інтернет-ресурсах, які користуються популярністю у автолюбителів, в тому числі і на сайті автосалону “Автопарк”.

Які документи потрібно оформити при купівлі-продажу автомобіля?

Основним документом, що свідчить про укладення угоди купівлі-продажу, є відповідний договір, який можна укласти у нотаріуса або в сервісному центрі МВС: в договорі вказуються особисті дані продавця і покупця, інформація про марку, моделі, категорії транспортного засобу, реєстраційний номер, VIN-коді машини, дату випуску, тип двигуна, шасі, колір кузова. Також в документі обмовляється, що транспортний засіб на момент укладення договору не закладено, не має заборони на відчуження, не заарештовано. Покупець повинен протягом 10 днів після підписання договору пройти перереєстрацію.

Договір складається в трьох примірниках, один з яких залишається в сервісному центрі, а два інших передаються на руки продавцю і покупцеві.

Які документи потрібні при купівлі-продажу автомобіля?

Які потрібні документи від продавця автомобіля і покупця, які необхідно пред'явити або віддати при укладенні договору купівлі-продажу авто? Для здійснення угоди продажу продавцю автомобіля потрібно мати наступні необхідні документи: оригінал і копію паспорта, що посвідчує особу, свідоцтво про реєстрацію авто (технічний паспорт транспортного засобу), ІПН.

Покупець повинен мати при укладенні договору паспорт та ідентифікаційний код. Також доведеться при оформленні угоди купити страховий поліс цивільної відповідальності (ОСАГО), без якого неможливе використання авто.