Де знімати авто з обліку після продажу - Фото 1

Де знімати авто з обліку після продажу

27 Січ 12:28

Чи можна зняти з обліку проданий автомобіль, де це зробити і скільки коштує послуга для власника авто?

При перереєстрації (продаж, дарування) транспортний засіб не повинен рахуватися за колишнім власником. Це стосується і ситуацій із крадіжками автомобіля, викраденням. Якщо авто не знайдено, прізвище власника із загальної бази видаляється. Щоб продати ТЗ та спати спокійно, треба зняти автомобіль з обліку, інакше ДТП, скоєні новим власником, штрафи за порушення ляжуть на ваші плечі. Усі дії процедури здійснюються у відділенні Сервісного центру МВС.

По-перше, як постановка, так і зняття з реєстрації, відбуваються в Сервісному центрі. Транспортний засіб оглядається технічним експертом, його проганяють по єдиній базі щодо наявності штрафів, застави або арешту, перевіряють, чи не в кредиті авто. Якщо машина була куплена колишнім власником у кредит, потрібно буде подати документ про повну його виплату. Потім звіряють державні номерні знаки та після оплати всіх квитанцій видають документи на авто з ім'ям нового власника.

Де знімати авто з обліку після продажу (Київ, Україна), яка ціна?

Процедура реєстрації та перереєстрації платна. Загальну вартість формує низку обов'язкових оплат: сама послуга, вартість якої залежить від ТЗ, технічна експертиза із висновком, банківська комісія.

Документи, які потрібно пред'явити, щоб зняти автомобіль з обліку:

  • заява від власника;
  • посвідчення особи;
  • договір про продаж;
  • квитанція, що засвідчує оплату державного мита.

У нинішній вік розвинених технологій цю процедуру можна частково провести онлайн. На порталі Держпослуг потрібно зареєструватися, увійти в особистий кабінет. На вашу пошту прийде лист про підтвердження особи та облікового запису. Далі все просто: є потрібні вкладки та поля, які необхідно заповнити: ввести дані про автомобіль, про себе, зазначити причину зняття з реєстрації. Останнім кроком буде вибір відділення Сервісного центру МВС і час, зручний для його відвідування. Система після вивчення документів підтвердить вашу заявку та дасть добро на візит із пакетом паперів для завершення процедури. Вартість від Держпослуги та ціна в Сервісному центрі МВС, щоб зняти з обліку автомобіль після продажу – єдина по Україні (Київ та інші міста країни), але за часом – набагато зручніше скористатися онлайн-сервісом. Вам не доведеться стояти у чергах, оскільки заяву ви вже оформили і у вас призначено конкретний час візиту.

Продаж автомобіля в компанії "Автопарк"

Звернувшись до нашої компанії, продавець отримує повний комплекс послуг. Автомобіль проходить технічну перевірку, його фото у різних вигідних ракурсах та повний опис розміщується в електронному каталозі сайту. Компанія "Автопарк" просуває авто на різних онлайн-ресурсах в Україні, при цьому ми маємо величезну власну клієнтську базу, а також більше тисячі дилерів. Питання оформлення документів на автомобіль співробітники опрацьовують самостійно. Ви тільки берете участь у здійсненні угоди купівлі-продажу та отримання оплати.

За 12 років роботи на ринку України у сфері обміну, купівлі-продажу транспортних засобів ми допомогли більше, ніж 100 тисячам клієнтів, що звернулися до нас. Наші експерти знають, як розрізнити дефекти транспортного засобу, як правильно подати авто для продажу та просувати його профіль. Для цього працівники постійно проходять курси підвищення кваліфікації. Ми не завищуємо та не занижуємо вартість ТЗ, пропонуючи реальну, очікувану продавцем/покупцем ціну. Звертайтеся до "Автопарку", ми підберемо для вас найкращий варіант!