Продаж конфіскованих автомобілів - Фото 1

Продаж конфіскованих автомобілів

25 Січ 14:19

Причини для конфіскації авто

Юридична процедура, пов'язана з евакуацією автомобіля до штрафмайданчика, завдає власнику машини маси неприємностей та турбот. Адміністративні правопорушення, вчинені з боку власника/користувача авто та надають співробітникам Національної поліції України право на тимчасове затримання транспортного засобу, врегульовані законом. Причини, що дають підстави для конфіскації транспорту, можуть бути пов'язані з його несправним станом, наявністю факту переобладнання, відсутністю реєстрації або інформації про минулий техогляд, порушенням встановлення світлового/звукового обладнання або правил перевезення великогабаритних/небезпечних вантажів, забруднених/підроблених/закріплених у невідповідному місце номерні знаки. Також вилученню підлягає машина, водій якої перебуває у нетверезому стані, під впливом наркотичних засобів або не має відповідних документів (посвідчення, страховий поліс, підтвердження реєстрації). Будь-яка з перерахованих вище проблем може бути вирішена ліквідацією виявлених порушень та оплатою виписаного штрафу.

Найбільш ризикованим заходом є оформлення банківського кредиту під заставу авто. Взявши в банку гроші на певний термін і залишивши заставним майном власний автомобіль, можна в результаті стати пішоходом. Політика банків спрямована отримання прибутку, й у кредитному договорі за несвоєчасне повернення боргу прописані серйозні наслідки. Великими вітчизняними та зарубіжними банками, зареєстрованими у Києві та інших містах України, ведеться облік заставних авто, які підлягають продажу на аукціонах, якщо ці автомобілі довелося конфіскувати в рахунок погашення кредитних зобов'язань через відсутність у боржника фінансової можливості здійснити їх викуп, внаслідок чого машини отримали статус «конфіскат».

Чи має сенс брати участь в аукціоні?

Найпопулярнішим продуктом в автомобільному світі вважається заставний транспорт. Конфісковані автомобілі – це найкращий варіант стати власником чудового транспортного засобу з мінімальними фінансовими витратами. В Україні продаж авто із категорії конфіскату надає чудовий шанс заощадити для всіх учасників спеціальних аукціонів, які проводять виконавчі служби, виконуючи відповідні рішення судових органів. Після проведення торгів право власності нового власника підтверджується відповідним Протоколом та переліком документів про зміну статусу автомобіля, що був у заставі.

Оголошення про дату проведення торгів розміщується на сайті виконавчої служби, що дозволяє всім бажаючим зареєструватися як учасник. Потенційним покупцям доведеться внести гарантійний внесок близько 10-15% від ціни лота, який повернуть у разі, якщо перемога дістанеться іншому учаснику. Досить часто відбувається скасування торгів через відсутність у потенційного покупця конкурентів з-поміж осіб, не пов'язаних з ним спорідненими узами. Придбання конфіскованих автомобілів дозволяє заощадити половину виділеного на купівлю бюджету, але результат продажів непередбачуваний. Незважаючи на фінансову вигоду, завжди існує ризик, пов'язаний із технічним станом машини. Закладене під кредит авто часто продається за ініціативою позичальника, але представлені банком лоти нерідко тривалий час зберігаються на відкритих стоянках і зазнають негативного впливу навколишнього середовища, внаслідок чого іржавіють і мають непривабливий зовнішній вигляд, а якщо трапляється щось цікаве, то його ціна не поступається ринковою.

Вигідні покупки на сайті autopark.ua

Підібрати автомобіль з відмінними експлуатаційними характеристиками допоможуть фахівці компанії "Автопарк" (Україна, Київ). Фірма надає своїм клієнтам унікальний шанс стати власником уживаного, але ретельно перевіреного з юридичної та технічної сторін авто економ-або преміум-класу. Ми займаємося реалізацією машин, використовуючи безліч каналів просування: великі рекламні ресурси, автодилерів, клієнтську базу, що охоплює всі регіони України, та пропонуємо найкращі ціни.