Доступні автомобілі: міф чи реальність? - Фото 1

Доступні автомобілі: міф чи реальність?

11 Черв 12:22

Доступні автомобілі: міф чи реальність?

Україна — величезна країна з розвиненою інфраструктурою, безліччю історичних пам'яток та розгалуженою мережею доріг. В останні роки спостерігається великий попит вітчизняних автолюбителів на вживані дешеві автомобілі. Така ситуація говорить не про зростання добробуту громадян України, а скоріше, навпаки, про відсутність коштів на купівлю нової іномарки. Мрія про круте авто часто реалізується за рахунок кредитних коштів. Проте банківська система кредитування є надто складною, і за відсутності стабільного фінансування позичальник завжди може опинитися в борговій ямі.

Ціни на новий автомобіль часто значно перевершують фактичні витрати на його виробництво, при цьому такий транспорт має сумнівні переваги. Наприклад, твердження про те, що машина, що ледь зійшла з заводського конвеєра, не вимагає капіталовкладень, відповідає дійсності тільки в тому випадку, якщо проводити її техобслуговування в дилерському автосервісі, використовувати рекомендовані автовиробником оригінальні запчастини, брендовий витратний матеріал і заправлятися якісним паливом. Виконати ці умови під силу лише автовласникам, які мешкають у великих містах і мають у своєму розпорядженні необмежений бюджет.

В Україні існує кілька варіантів, що дозволяють купити найдоступніше з погляду ціни авто — це вторинний авторинок, причому вибір можна робити не тільки в нашій країні, а й на торгових майданчиках найбільших аукціонів Америки чи Європи, де продаються найдешевші транспортні засоби старих поколінь, які постраждали від рук вандалів, внаслідок ДТП чи природних катаклізмів. Однак, щоб стати учасником закордонних торгів, потенційному покупцеві доведеться досконало знати іноземну мову, відкрити валютний рахунок і скористатися послугами компанії, яка бере на себе вирішення питань транспортування машини через океан і сприяють її розмитненню.

Як вибрати в Україні найдешевший новий легковий автомобіль чи машину з пробігом?

Найдешевший транспорт іноземного чи вітчизняного виробництва — це оптимальне рішення для водіїв-початківців, які не мають належного досвіду водіння і лише поверхово володіють знаннями про базову комплектацію транспортного засобу. Перебуваючи за кермом недорогого авто, можна навчитися робити різні маневри на дорозі (розгони, повороти, об'їзди, екстрені гальмування) без побоювання «потрапити» на великі гроші у разі зіткнення з дорожньою перешкодою або при наїзді на бордюр у разі порушення правил паркування.

Дешеве - далеко не завжди означає "погане". Транспорт з великим пробігом від відомого бренду, який подолав багатотисячний кілометраж якісним дорожнім полотном, може мати мінімум пошкоджень, а якщо його колишній господар не економив і використовував замість зношених запчастин оригінальні деталі, заправляв машину якісним пальним і зберігав її в гаражі, то її залишковий робітник ресурс не поступається потенціалу, закладеному всередині нових автомобілів китайського чи корейського виробництва.

Основні переваги уживаних машин

Приймаючи рішення про те, чи варто купувати б/у іномарку, слід орієнтуватися на свої фінансові можливості та заручитися підтримкою профільних фахівців, здатних виявити приховані з поля видимості пошкодження та несправності. Машини з пробігом мають ряд істотних переваг у порівнянні з новими екземплярами: доступна ціна, можливість проходити технічне обслуговування на будь-якому СТО та підвищувати споживчі якості авто за допомогою тюнінгу (тонування, покриття плівкою, встановлення мультимедіа системи, сигналізації, перетяжка салону). Однак не варто забувати і про суттєві мінуси: підвищене зношування комплектуючих, високу вартість страховки, збільшення витрати палива, а також юридичні ризики, з якими може зіткнутися новий автовласник при реєстрації автомобіля.

Найдешевші легкові авто, комерційна техніка та вантажопідйомні машини представлені на продаж на сайті autopark.ua. Клієнти автосалону «Автопарк» мають можливість придбати вживаний транспорт за вигідними цінами, без ризику обману з боку продавця. Співробітники фірми беруть на себе вирішення питань щодо перевірки легітимності виставлених на продаж машин, наявності у продавця супутніх угоді оригінальних документів, а також проводять діагностику авто у професійному автосервісі.