Коли вигідно купувати новий автомобіль - Фото 1

Коли вигідно купувати новий автомобіль

27 Січ 13:21

Чи вигідно купувати автомобіль в автосалоні і коли нова машина, б/у авто із салону вигідніше?

Кожен хотів би придбати новий автомобіль, але не кожен може собі це дозволити. Рівень життя в Україні не такий високий і ціни для більшості автолюбителів непідйомні. Але є періоди, коли нове авто можна придбати за порівняно помірні гроші із пристойною знижкою. Людина, яка цікавиться коливанням курсу валюти на ринку, знає, що великі покупки найкраще робити в момент нестійкості. Однак оплата має бути одразу всією сумою, брати кредит у цей період вкрай ризиковано.

Після придбання у виробника продукції з метою подальшої реалізації в іншій державі завод рекомендує дилеру ціну товару, а той має право на власну націнку. Але оскільки конкуренція на українському ринку є досить серйозною, різниця між номінальною ціною та вартістю в салоні в різних містах відрізняється. Крім того, у боротьбі за покупця часто пропонуються додаткові товари та послуги, які входять у ціну на машину.

Автомобілі в салон закуповуються партіями, часто - одна модель у різному кольорі та комплектації, модифікації. Серед них є моделі, які не дуже затребувані покупцями, вони простоюють рік, а то й більше. Непопулярним може бути матеріал обробки салону, вигляд панелі приладів, колір авто. Таку машину можна придбати із суттєвою знижкою. Ще один варіант - торішня модель, що не продавалася, за наявності нової з кращими характеристиками. Дилер зазвичай знижує вартість, а той, хто просто шукає транспортний засіб, а не женеться за модою, може цим скористатися.

У яку пору року вигідніше купувати автомобіль у салоні?

У кожній галузі торгівлі є свої сезонні коливання цін, і автомобільні центри - не виняток. Найвигідніший час купити нову машину:

  • пора відпусток;
  • кінець року;
  • час оновлення товару.

Свята, особливо загальнонаціональні - привід для всіх продавців залучити відпочиваючих покупців привабливими акціями. Літня пора – це час, коли на ринках мінімум активності. Населення або активно відпочиває, або активно займається дачними ділянками. Влітку ціни на товари закономірно повзуть униз через відсутність попиту.

Кінець року - це не менш вдалий період: по-перше, новорічні знижки, по-друге, закривається звітний період. Заощадити можна до 20% вартості, оскільки автомобілі, не продані наприкінці року, на початку наступного автоматично стають торішніми. Шанувальникам певної марки/моделі варто зачекати на випуск нової версії, щоб купити стару за заниженою ціною.

У багатьох салонах оновлення асортименту відбувається восени. Час не найвдаліший для продажу, оскільки багато хто в цей період відлітає за кордон у південному напрямку проводити відпустку (там у цей час дешевше, ніж у розпал сезону). А ось пошукати вигідну пропозицію - саме час.

Чи вигідно зараз купувати автомобіль у кредит?

Падіння економіки - період, що не особливо підходить для великих покупок у кредит. Але для людей зі стабільним доходом сьогодні створено всі умови – мінімум документів, швидке схвалення, знижену процентну ставку. І основне - автоцентри, які працюють на клієнта, співпрацюють із перевіреними банками за партнерськими програмами, де є спеціальні вигідні пропозиції. Можна взяти в кредит і нове авто (навіть дороге авто), і з вторинного ринку.

Один із надійних автосалонів, де можна придбати автомобіль у кредит - компанія "Автопарк". Ми співпрацюємо лише із перевіреними фінансовими установами, оформлення паперів повністю беремо на себе. У нас великий асортимент авто з Азії, Європи та США.