Все про «Євроблях» із боку законодавства - Фото 1

Все про «Євроблях» із боку законодавства

25 Січ 07:03
Для улюблених водіїв ми постаралися розібратися та розкласти все по поличках у такому складному та заплутаному питанні як перереєстрація, продаж та переоформлення авто з євро номерами.

Почнемо все з акту закону, який діяв з 08.2016 року №1389-VIII, він же називається за № законопроекту – (3251), а на прізвище ініціатора у його створенні – «закон Горвата». Його скасував 25.11.2019 року закон №2611-VIII, який змінив правила розмитнення. Склалася така ситуація: з Податкового кодексу було вилучено частину, яка роз'яснює зниження ставок акцизу (3251) та повних акцизів, і таке обмеження як 1 авто на 1 особу 1 раз на рік. Але сервісні центри МВС не могли відмовитися від виконання процедури «старим» без офіційного листа від Державної фіскальної служби, оскільки всі обмеження від органів доходів і зборів, тільки ними ж і скасовуються. Тільки після офіційних депутатських запитів від Роберта Горварта до ДФС і ДСЦ, навіть раніше встановленого терміну було оприлюднено ДФС листа, який скасував обмеження закону (3251). І тепер дійсно авто розмитнені за зниженими податковими акцизними ставками, можна продавати або перереєструвати не чекаючи закінчення 365 днів без будь-яких доплат акзиця та обмежень. У свою чергу, це підтвердив 3.01.2019 року у Facebook начальник МВС України Головного сервісного центру Криклій В.А. І зауважив, що не потрібно отримувати нові техпаспорти без позначки (3251), оскільки наявність цієї позначки, ні на що вже більше не впливає.

Ось невдача, навіть коли діяли обмеження про продаж, авто з позначками (3251) все ж таки продавалися через оформлення довіреності у нотаріуса. І тепер слушне питання: як отримати право власності фактично на чуже авто? Ось рішення даної задачі: якщо за довіреністю вписана лише одна людина, продати машину, оформлену за довіреністю на себе, «собі ж», точно номер не пройде. Зате можна оформити продаж на будь-яку іншу людину, якій ви довіряєте. А з власником лише відвідати СЦ. Маленька хитрість можна записатися онлайн через електронну чергу. Якщо ж у довіреності зазначено 2 особи, вам необхідно вирішити хтось власник, а хтось покупець і через договір (купівлі/продажу) можна оформити все без власника.